Vastuullinen ilmasto- ja talouspolitiikka ovat tulevaisuuden avain

Vastuullinen ilmastopolitiikka on minulle sydämen asia.

Tarvitsemme valtuutettuja, jotka ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti ja toimivat vastuullisesti Helsingin ja Suomen päätöksiä tehdessään.

Ilmastosta välittäminen näkyy jokapäiväisessä elämässäni. Ryhdyin vegaaniksi jo viisi vuotta sitten, koska koin sen olevan paras päätös mitä pystyin yksityishenkilönä tekemään ilmaston pelastamisen eteen. Olen edelleen sitä mieltä, että vegaaniseen ruokavalioon siirtyminen on ollut elämäni parhaita päätöksiä. Olenkin päätynyt siihen tulokseen, että tarvitsemme valtuutettuja, jotka ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti ja toimivat ilmastovastuullisesti Helsingin ja Suomen päätöksiä tehdessään. Tarvitsemme vastuullista ilmastopolitiikkaa. Haluan valtuustossa varmistaa, että myös Helsingin investoinneissa ja hankkeissa otetaan ilmastoasiat vakavasti huomioon. Ilmaston pelastaminen ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö voisi tehdä taloudellisesti vastuullisia päätöksiä. Tiedän, että ilmasto ja talous tulevat kulkemaan tulevaisuudessa käsi kädessä ja niiden yhdistäminen pitää aloittaa jo nyt! Vastuullinen ilmastopolitiikka ei tarkoita pelkästään lainarahan kaatamista ongelman päälle tai vakuuttelevia viherpesumainoksia. Meidän täytyy valita ilmaston kannalta järkeviä yrityksiä sekä palveluita kaupungin hankintoja tehdessä ja niiden on myös oltava kaupungin budjettiin sopivia. Lisäksi meidän on tarjottava kouluissa monipuolista ruokaa ja painotettava kasvisruoan merkitystä. Tarjoamalla lapsille maukasta kasvisruokaa he tutustuvat erilaisiin makumaailmoihin. Tällöin esimerkiksi vegaaninen ruokavalio ei kuulosta heistä liian erikoiselta.

Mielestäni meidän tulee siirtyä täysin ydinvoimaan.

Helsingin täytyy luoda kunnianhimoiset ja selkeät suunnitelmat ilmastopäästöjen vähentämiseksi, mutta sen ei kuitenkaan tule tapahtua niin radikaalisti, että se vaikeuttaisi helsinkiläisten elämää liian äkillisesti tai rajoittavasti. Ilmaston kannalta on vastuullista panostaa ympäristöystävällisiin yrityksiin, tarjota kasvisruokaa ja siirtyä ympäristöystävälliseen energiantuotantoon. Mielestäni fossiilisista polttoaineista pitää luopua sopivalla aikavälillä ja meidän tulee siirtyä täysin ydinvoimaan. Se ei kuitenkaan saa tapahtua niin, että elämisen kustannukset pomppaavat hetkessä kohtuuttomiksi. Mielestäni meidän pitää siirtyä ydinvoimaan, esimerkiksi tulevaisuudessa pienydinreaktoreiden avulla, koska sähkön tuottaminen ydinvoimalla on yksi maailman perusteellisimmin tutkituista ja varmistetuista prosesseista. Ydinvoimasta ei synny kasvihuonekaasuja, happamoittavia päästöjä tai hiukkaspäästöjä. Ydinvoiman tuotanto on vakaata, toisin kuin esimerkiksi tuulivoiman, eikä ydinvoima tarvitse rinnalleen fossiilisia polttoaineita takaamaan sähköntuotantoa.

Ilmastoa ei pelasteta autoilun kieltämisellä. Mielestäni autot kuuluvat Helsinkiin yhdessä toimivan ja kehittyvän julkisen liikenteen kanssa. Kun Helsinkiin voi kulkea myös autolla, tuemme kaupunkimme yrittäjien liiketoimintaa, joka puolestaan kasvattaa Helsingin elinvoimaa ja tuo meille verovaroja. Kun yritykset siirtyvät koko ajan ympäristöystävällisempään toimintaan, tulee koko Helsingistä ympäristöystävällisempi.

Voimme yhdistää vastuullisen ilmasto- ja talouspolitiikan ilman, että se vaikeuttaa radikaalisti helsinkiläisten elämää.

Meidän ei siis tarvitse tuhota Helsingin elinvoimaa ja yrityksiä tai laittaa yksittäisiä ihmisiä maksumiehiksi tehdäksemme ilmaston kannalta vastuullisia päätöksiä. Voimme yhdistää vastuullisen ilmasto- ja talouspolitiikan ilman, että se vaikeuttaa radikaalisti helsinkiläisten elämää. Yhdistämällä nämä teemme tulevaisuuden politiikkaa jo tänään, ja luomme paremman tulevaisuuden meille kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: